Skip to main content

Dubai tunnetaan ylilyödystä ruokailukulttuuristaan ja siksi ei liene ihme, että se on myös maailman kalleimman hampurilaisen koti. 10 000 dollarin hampurilainen valmistettiin ikäännytetystä cheddarjuustosta, vasikkapekonista, sahramibriossista jossa on seitsemää eri maustetta sekä burgerkastikkeesta. Kyljessä tarjottiin luonnollisesti pirtelö.

maailman kallein burgeri

Twitter / NAIDUSUDHAKAR

Burger myytiin Dubaissa rintasyöpään keskittyneessä hyväntekeväisyystapahtumassa nimeltään Pink Bite Charity. Burger valmistettiin Galeries Lafayette -ravintolassa Dubain ostoskekuksessa Shaik Mohammed bin Abdullah Al Thanin toimesta. Tapahtumalla tienattiin yhteensä 100 000 paikallista dollaria hyväntekeväisyyteen.

Alusta asti Pink Caravan -hyväntekeväisyysjärjestön toiminnassa mukana ollut Sheikh Al Thani kertoi Dubain Timeout-lehdelle projektin olleen kunnia-asia ja tapahtuman yhteydessä myyty burger rikkoi hinnallaan maailmanennätyksen jo toistamiseen, sillä pari vuotta aiemmin vastaavassa juhlassa myytiin hampurilainen 7000 dollarilla. Ja jälleen kerran rahat lahjoitetaan rintasyöpätutkimukseen.

Koska hyväntekeväisyysburgeri ei ole ravintolan listalla pysyvästi, se ei päässyt Guinnessin ennätystenkirjaan maailman kalleimpana burgerina. Sitä titteliä pitää edelleen hallussaan New Yorkilaisen Serendipity 3 -ravintolan 295 dollarin Le Burger Extravagant -purilainen.

Lue alkuperäinen artikkeli