Skip to main content

Ensimmäisen tölkitetyn juustohampurilaisen valmisti Sveitsiläinen Katadyn, joka tekee ruokaa vaeltajille ja matkailijoille. Tölkki keitetään vedessä ja on valmis minuuteissa. Se pysyy tuoreena 12 kuukautta ilman jääkaappia.

Katadyn perustettiin vuonna 1926 Sveitsissä. Juustohampurilaista myydään Trekking-Mahlzeiten – tytäryhtiön alla joka valmistaa erikoisruokia esimerkiksi tutkimusmatkaja ja extreme-urheilulajeja varten. Hampurilaistölkki maksaa noin 4€ ja on valmis minuuteissa. Tölkki laitetaan veteen ja keitetään pari minuuttia ja sen jälkeen hampurilainen pois tölkistä ja syömään. Trekking-Mahlzeiten myy lisäksi mm. kylmäkuivattuja valmisruokia, kasviskeittoja ja punaviinia. Ruuat ovat valmiita vaikka avaruudessa syötäviksi. McDonaldsin ei kuitenkaan tarvitse huolestua sillä firma ei edelleenkään valmista ranskalaisia.

Lue alkuperäinen artikkeli.