Skip to main content

Kolme parasta tapaa vegaanisten lihaa jäljittelevien burger-pihvien kypsentämiseen ovat satoja testejä toteuttaneiden ammattilaisten mielestä:

  • Pannussa
  • Grillissä
  • Uunissa

Mikroaaltouuni ja Airfryer eivät tarkoitukseen toimi kuin ehkä välttävästi. Pihvit kannattaa maustaa suolalla ja pippurilla ennen valmistusta.

Pannussa ja grillissä paistaminen

Pannussa ja grillissä kypsentäminen tapahtuu lähes samaan tapaan.

  • Lämmitä grilli tai pannu keskilämpöiseksi.
  • Laita pihvit paistopinnalle ja mausta (jollet maustanut niitä etukäteen).
  • Paista 4 minuuttia per puoli.
  • Lisää halutessasi juusto kääntämisen jälkeen.
  • Paista kunnes sisälämpötila on reilut 70-astetta.

Öljyä paistamiseen ei tarvita sillä valtaosassa pihveistä rasvaprosentti on valmiiksi korkea ja rasvaa valuu pihvistä paistopinnalle.

Uunissa kypsentäminen

Joissain tapauksissa burgerpihvit saattaa joutua kypsentämään uunissa. Vaikka tulos on hyvä, ei se silti vastaa pannua tai grilliä.

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Aseta pihvit pellille (et tarvitse ylimääräistä öljyä).
  • Kypsennä pihvistä riippuen 12-15 minuuttia kunnes sisälämpötila on reilut 70-astetta. Käännä pihvit kypsennyksen puolivälissä.

Uunissa pystyt kypsentämään isomman määrän pihvejä kerrallaan. Jos pihvit ovat jäässä kun alotat kypsennyksen kannattaa varata aikaa vähintään 15 minuuttia.

Vegaanisten burgerpihvien käyttäminen suoraan pakkasesta

Suosituksena on pakastettujen pihvien sulattaminen jääkaapissa 12 tuntia ennen valmistusta. Voit tosin kypsentää pihvit myös jäisenä, jolloin kypsennysaika on pidempi. Jotta sisus pääsee kypsäksi asti, reunat saattavat kypsiä hieman liikaakin. Lisää paistoaikaan pari minuuttia per puoli ja käytä hieman miedompaa lämpötilaa että sisus ehtii kypsäksi.

Lue alkuperäinen artikkeli.