Skip to main content

Voit yllättyä kuullessasi, mutta hyvä punaviini on erinomaisesta juomaa hampurilaisen kanssa. Ei välttämättä pikaruokahampurilaisen kanssa, mutta ison gourmet hampurilaisen kanssa.

Asia ei ole kuitenkaan ihan simppeli. Mitä enemmän täytteitä burgerin välissä on, sitä vaikeampi on löytää sopivaa viiniä. Hampurilaiskastike ja ketsuppi ovat usein burgerin päämaut. Molemmissa on makeutta ja kitkeryyttä jota voi olla vaikea yhdistää viiniin. Raaka sipuli ja väkevät suolakurkut tai kimchi tuottavat myös päänvaivaa viiniä valittaessa.

Cabernet sauvignon, merlot ja niiden sekoitukset

Cabernet on paras viini hampurilaisille, erityisesti juustoa tai voimakkaampaa sinihomejuustoa sisältävät burgerit toimivat Cabernet’n kanssa. Merlot-rypäleet tulee tiukasti toisena. Myös tietyt Bordeaux-viinit ja Bordeaux-sekoitukset toimivat, kunhan niissä on riittävästi alkoholia.

Modernit Toscanan punaiset

Et välttämättä voi käyttää Tignanelloa tai Sassacaia, mutta vähemmän modernit Toscanan punaiset kuten Bolgheri ja Maremma sisältävät tarpeeksi kypsyyttä ja rehevyyttä toimiakseen hampurilaisen kanssa.

Muut täyteläiset punaiset kuten Grenache, Malbec, Shiraz ja Zinfandel

Aiemmista valinnoista on varmasti selvinnyt että tuhdimmat punaiset kuten grenache, malbec, shiraz, cabernet-shiraz -sekoitukset ja zinfandel ovat myös hyviä valintoja burgerin kanssa. Hampurilaiset sisältävät kuitenkin pääasiassa hienoksi pilkottua pihviä.

IPA:t ja tupla IPA:t.

Kunnolla humaloidun IPA:n avaamiseen ei ole parempaa hetkeä kuin burgerin syöminen. Rikkaat amber alet toimivat myös hyvin jos et pidä IPA:n makeasta mausta.

A Manhattan

Tämä täytyy testata itse! Makea ja vahva yhdistelmä viskiä, makea vermuttia ja katkeroa on juuri täydellinen pari gourmet hampurilaisen kanssa.

Pirtelö

Eikä pidä unohtaa täydellistä jääkylmää pirtelöä. Mansikka ja suklaa eivät välttämättä kuulosta täydelliseltä parilta burgerin kanssa, mutta klassikko on klassikko.

Lue alkuperäinen artikkeli.