Skip to main content

Amerikan itä- ja länsirannikoiden välinen kiista on nyt äitynyt hip hop -piireistä ja yliopistojen välisestä kilpailusta myös burgereiden maailmaan. Alkuperäiset paremmat burgerketjut ovat New Yorkin legendaarinen Shake Shack ja Californian klassikko In-N-Out, joten kiista on suurimmillaan juuri näiden ketjujen välillä.

Argumentit Shake Shackin puolesta

In-N-Out on vuosia nauttinut parhaan pikaruokaketjun tittelistä Amerikassa ja sillä on monia kuuluisia seuraajia, mutta toisten mielestä Shake Shack on selkeä ykkönen.

In-N-Out on tunnettu salaisesta ruokalistastaan, jonka kaikki vakiokävijät kuitenkin tuntevat. Malli tekee tilaamisesta melko sekavaa. Perusmenu on hyvinkin selkeä, mutta “salaisella” listalla vaihtoehtoja on liikaakin. Shake Shackin salainen menu on… …no, salainen. Tämän enempää on mahdotonta paljastaa.

Shake Shackin liha on sekoitus rintaa, kylkeä ja ulkofileetä joka tuodaan ravintoloihin päivittäin ja paistetaan täydellisen rapeiksi, kun taas In-N-Out ei kerro sen kummempaa alkuperää lihalleen ja peittää sen omaa makua mausteilla. In-N-Outin ranskalaisetkin kannattaa tilata salaisen listan “animal style”-lisukkeilla, jotta niiden keskinkertaisuus peittyy.

Ja vaikka In-N-Outin salaisesta menusta onkin saatavissa erikoistuotteita, on Shake Shackillä silti huomattavasti parempi valikoima joka sisältää muun muassa kasvissyöjille sopivan vaihtoehdon, pirtelöitä, hodareita, jäätelöä ja jopa herkkuja koirille.

Niin ja Obama on Shake Shackin fani.

 

Miksi In-N-Out on parempi

Shake Shackin puolustajat keksivät vaihtoehtoisia totuuksia In-N-Outista, joita ei kannata uskoa. Väitökset koskevat yleensä esimerkiksi Shake Shackin ranskalaisten ylivertaisuutta tai In-N-Outin pakkauksiin piilotettuja uskonnollisia viestejä. Fakta kuitenkin on, että In-N-Out perustettiin omistajiensa inspiraatiosta uniikkina uutena konseptina, toisin kuin Shake Shack jonka perustaja on myöntänyt ravintolan olevan paranneltu versio Steak ’N Shake -ravintolasta.

Tärkeimpänä In-N-Outin meriittinä ovat luonnollisesti ylivoimaiset burgerit, jotka muistuttuvat niitä lapsena nautittuja lähikuppiloiden burgereita. Siinä missä In-N-Outin asiakkaat usein myöntävät pitävänsä myös Shake Shackista, on puolen valinta silti selvä. Shake Shackin perunasämpylä ei vetoa kaikkiin ja täytteet ovat parempia In-N-Outin puolella. Lisäksi In-N-Outin burger on puolet edullisempi, vaikka onkin hieman pienempi.

In-N-Outin salainen menukin on ennen kaikkea meriitti lojaaleille asiakkaille. Shake Shackin salaisella listalla on vain yksi asia, eli maapähkinävoi-pekonihampurilainen jonka haluaa syödä vain kerran. Osa In-N-Outin hauskuudesta on nimenomaan salaisen menun eri vaihtoehtojen opettelu ja yhdistely. Haluat sitten ranskalaisesi extra rapeana, pihvin voideltuna sinapilla ennen paistoa tai pirtelösi 50/50 -sekoituksena, kaikki onnistuu.

Shake Shack myytiin isommalle yhtiölle jo 2012 ja se on sittemmin laajentunut maailmanlaajuiseksi mikä tekee laadun ylläpitämisestä lähes mahdotonta. Kun taas In-N-Out on edelleen perheyritys, jota johdetaan yhden suvun toimesta ja kaikki ravintolat ovat omistajien tarkastettavissa. Lisäksi In-N-Outista saat pyytäessäsi hassun hatun, kun taas Shake Shack veloittaa lippiksestä 15 dollaria.

Lue alkuperäinen artikkeli