Kukkakaaliburger

4:lle | Valmistusaika: 2 h + 19 h ciabattan nostatus

Itse valmistettu ciabattasämpylä tekee kukkakaaliburgerista vastustamattoman herkun. Vegaaninen kukkakaaliburger voidaan kypsentää uunissa, mutta toki kukkakaalin siivun voi lyödä myös grilliin. Valmista kylkeen Lähi-idän makuja sisältävät oliivirelish sekä tabbouleh ja vegaanin vaihtoehtokin on täyttävä ateriakokonaisuus.

Ciabatta-sämpylät

Juuri
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl vettä
ripaus kuivahiivaa

Taikina
1 tl kuivahiivaa
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä

 

TAI
6 valmista ciabatta-sämpylää

Kukkakaalipihvit

2 pientä kukkakaalia
suolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 tl raastettua inkivääriä
1tl juustokuminaa
½ tl kurkumaa

Tabbouleh

Ylijääneet kukkakaalit
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
1 dl couscousia
1 nippu lehtipersiljaa
1 valkosipulinkynsi
2 kevätsipulia
½ kurkku
150 g kirsikkatomaatteja
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
suolaa
mustapippuria

Oliivirelish

½ pieni punasipuli
2 dl kalamataoliiveja
4 oksaa lehtipersiljaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori

Lisäksi

2 tomaattia
3 salaatinlehteä
Auran Sriracha burgerkastiketta

Tee näin

Sekoita ciabatta-leivän juuren aineet ja anna levätä huoneenlämmössä noin 15 tuntia. Sekoita taikinan ainekset juureen ja vaivaa 10 minuuttia. Nostata peitettynä lämpimässä paikassa 2 tuntia. Painele taikina alas puolessa välissä nostatusta. Muotoile kohotetusta taikinasta öljytyin käsin öljytyllä alustalla 6 sämpylää ja anna nousta peitettynä toiset 1–2 tuntia, niin että sämpylät ovat kohonneet kaksinkertaisiksi. Pirskottele päälle vettä ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.

Leikkaa kukkakaaleista lehdet ja osa kannasta pois. Leikkaa kukkakaaleista kolme pihviä keskeltä kukkakaalia, niin että jäljellä oleva kanta pitää pihvejä kasassa. Säästä loput kukkakaalit tabboulehiin. Mausta pihvit suolalla sekä mustapippurilla ja paista öljytyssä pannussa tai grillissä kullanruskeiksi. Sekoita oliiviöljy, raastettu inkivääri, juustokumina sekä kurkuma ja voitele kukkakaalipihvit seoksella. Paista pihvit kypsiksi 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Valmista tabbouleh. Pilko ylijääneet kukkakaalit hieman riisiä isoimmiksi paloiksi monitoimikoneen kutterilla tai veitsellä. Sekoita kukkakaaleihin kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja mausta suolalla. Lämmitä mikrossa kannella tai kelmulla peitettynä 3 minuuttia. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita jäähtyneet couscous ja kukkakaali. Sekoita joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja valkosipuli, viipaloitu kevätsipuli ja pieneksi pilkotut kurkku ja kirsikkatomaatit. Mausta raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla sekä suolalla ja mustapippurilla.

Valmista oliivirelish. Hienonna punasipuli, kalamataoliivit ja lehtipersilja. Sekoita ja lisää joukkoon oliiviöljy, hunaja ja sitruunan mehu sekä kuori. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paahda puolitettujen ciabatta-sämpylöiden leikkauspinnat pannulla tai grillissä. Paista samalla tuhdit viipaleet tomaattia. Nosta pohjalle paistettu kukkakaali, salaattia, paahdettua tomaattia, oliivirelishiä ja Auran Sriracha burgerkastikkeella voideltu ciabatta-sämpylän kansi. Tarjoile vegaaninen kukkakaaliburger tabboullehin kanssa.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: