Autenttisia aasialaisia tuotteita alkaa löytyä jo useimmista hyvin varustelluista ruokakaupoista ja niitä myös osataan kysyä enemmän. Tässä muutama vinkki miten valmistat aasialaiset burgerit.

Korean makuja

Tulisuutta ketsuppiin – Lisää ketsuppiin hieman korealaista fermentoitua chili-soijapaputahnaa gochujangia ja saat oivan burgerkastikkeen.

Taio pöytään addiktoiva dippi – Ohenna gochujangia hieman vedellä ja soseuta joukkoon rusinoita maukkaaksi dipiksi burgereille ja ranskalaisille.

Kietaise kasaan kimchi-slaw – Kimchi on sellaisenaan usein hieman liian tymäkkää, mutta kun lisäät kimchiä sopivissa määrin coleslaw’han pääsee sen maku oikeuksiinsa.

Kokeile kalbi-marinadia – Soijaa, seesamia, valkosipulia ja sokeria sisältävä kalbi-marinadi toimii pohjana esimerkiksi BBQ-kastikkeelle tai glaseeraukselle.

Indonesian parhaat herkut

Sekoita kermainen sambal-soosi – Ranskankerma tasoittaa indonesialaisen sambal-tahnan tulisuutta. Voit heittää sekaan myös grillattua kevätsipulia.

Sipaisu makeaa – Sivele burgeri grillauksen loppuvaiheessa ketjap-kastikkeella, Jakartan makealla versiolla soijasta.

Lisää  Thai-potkua Srirachalla

Lisää tulta – Nykyään varsinkin nuorempi sukupolvi on jo todella tottunut tulisuuteen, joten voit lisätä purilaiseen sopivan potkun tujauksella srirachaa.

Luo mieto majoneesi – Tulisen srirachan kanssa sopii pehmeä majoneesi, kirpeä lime ja suolainen soija. Saat niitä yhdistämällä kelpo kastikkeen!

Makeaa tulisuutta glasyyriksi – Rauhoita srirachan tulisuutta makealla hunajalla lempeää glazea varten.

Lue alkuperäinen artikkeli.