Skip to main content

Autenttisia aasialaisia tuotteita alkaa löytyä jo useimmista hyvin varustelluista ruokakaupoista ja niitä myös osataan kysyä enemmän. Tässä muutama vinkki miten valmistat aasialaiset burgerit.

Korean makuja

Tulisuutta ketsuppiin – Lisää ketsuppiin hieman korealaista fermentoitua chili-soijapaputahnaa gochujangia ja saat oivan burgerkastikkeen.

Taio pöytään addiktoiva dippi – Ohenna gochujangia hieman vedellä ja soseuta joukkoon rusinoita maukkaaksi dipiksi burgereille ja ranskalaisille.

Kietaise kasaan kimchi-slaw – Kimchi on sellaisenaan usein hieman liian tymäkkää, mutta kun lisäät kimchiä sopivissa määrin coleslaw’han pääsee sen maku oikeuksiinsa.

Kokeile kalbi-marinadia – Soijaa, seesamia, valkosipulia ja sokeria sisältävä kalbi-marinadi toimii pohjana esimerkiksi BBQ-kastikkeelle tai glaseeraukselle.

Indonesian parhaat herkut

Sekoita kermainen sambal-soosi – Ranskankerma tasoittaa indonesialaisen sambal-tahnan tulisuutta. Voit heittää sekaan myös grillattua kevätsipulia.

Sipaisu makeaa – Sivele burgeri grillauksen loppuvaiheessa ketjap-kastikkeella, Jakartan makealla versiolla soijasta.

Lisää  Thai-potkua Srirachalla

Lisää tulta – Nykyään varsinkin nuorempi sukupolvi on jo todella tottunut tulisuuteen, joten voit lisätä purilaiseen sopivan potkun tujauksella srirachaa.

Luo mieto majoneesi – Tulisen srirachan kanssa sopii pehmeä majoneesi, kirpeä lime ja suolainen soija. Saat niitä yhdistämällä kelpo kastikkeen!

Makeaa tulisuutta glasyyriksi – Rauhoita srirachan tulisuutta makealla hunajalla lempeää glazea varten.

Lue alkuperäinen artikkeli.