Kaviaariburger

4:lle | Valmistusaika: 20 min

Jos haluat päästä kunnon ökyilyn makuun ilman suurempaa duunia, voit sekoittaa burgeriisi surf&turf-tyylillä satsin kaviaaria. Kaviaarin koostumus toimii hauskana yksityiskohtana ja maku sopii yllättävän hyvin burgerin lisukkeeksi. Kohtuuhintaisemman kaviaariburgerin saat käyttämällä kaviaarin tilalla joko merileväkaviaaria tai kalanmätiä.

Jauhelihapihvit

400 g hyvälaatuista jauhelihaa naudan etuselästä
60 g kaviaaria, hyvälaatuista mätiä tai kaviaarin kaltaista merilevävalmistetta
1 rkl Worcestershire-kastiketta
suolaa
mustapippuria

Lisäksi

½ dl ranskankermaa
½ dl Auran majoneesi
4 valmista briossisämpylää
4 salaatinlehteä
4 ohutta siivua punasipulia

Tee näin

Sekoita jauhelihaan noin kolmasosa kaviaaria ja worcestershire-kastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile neljä pihviä ja paista kuumassa öljytyssä pannussa tai grillissä 3–4 minuuttia per puoli medium-kypsiksi.

Sekoita loput kaviaarit, ranskankerma ja Auran majoneesi. Paahda puolitettujen briossien leikkauspinta pannussa, grillissä tai uunissa. Nosta pohjalle salaatinlehti, pihvi, kaviaarikastiketta ja punasipulia. Nauti kaviaariburger kylmän kuohuviinin kera.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: