Grillipossu bánh mì

4:lle | Valmistusaika: 1h 15 min

Klassinen vietnamilainen bánh mì -voileipä syntyy kun yhdistetään mausteinen liha, raikkaat pikkelöidyt kasvikset ja rapea kurkku. Usein pois jäävä salainen ainesosa, josta leipä saa viimeisen silauksensa, on täyteläinen maksapasteija. Lisää potkua voit lisätä halutessasi srirachasta.

Grillipossu

500 g possun sisäfilettä

3 rkl kalakastiketta

3 rkl ruokosokeria
2 rkl soijaa
½ tl seesamiöljyä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 tl hienonnettua inkivääriä

Pikkelöidyt kasvikset

½ dl riisiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
1/3 daikonia eli valkoretikkaa suikaloituna
2 porkkanaa suikaloituna

Lisäksi

2 patonkia
4 rkl Jalostajan maksapasteijaa

4 rkl Auran Chilimajoneesi
8 oksaa korianteria
½ kurkku
1-2 jalapenoa

Tee näin

Valmista pikkelöidyt kasvikset. Jos daikon eli valkoretikka ei löydy lähikauppasi valikoimista, voit käyttää pelkkää porkkanaakin tai vaihtaa daikonin kyssäkaaliin. Vispaa sekaisin suola, sokeri, riisiviinietikka ja vesi, kunnes sokeri on liuennut. Lisää kasvikset ja anna maustua jääkaapissa mielellään vähintään tunti.

Leikkaa possu reilun sentin siivuiksi ja nuiji siivut puolen sentin paksuisiksi. Sekoita marinadin ainekset ja lisää liha kulhossa tai minigrip-pussissa. Anna marinoitua vähintään 30 minuuttia. Grillaa possun siivut kuumassa grillissä tai tulikuumassa pannussa kypsiksi, niin että siivut ottavat kunnolla väriä. Noin minuutin per puoli.

Levitä majoneesia halkaistun patongin kanteen ja maksapasteijaa pohjalle, nosta päälle possu, pikkelöidyt kasvikset, tuoretta korianteria sekä viipaloitua kurkkua ja jalapenoa. Bánh mì on oivallinen välipala tai vaikkapa kevyt lounas.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: