Grillattua broileria ja rosmariiniperunat

3:lle | Valmistusaika: 1 h 30 min

Kanansiivet ja -koipinuijat ovat varmasti kaikkien kestosuosikkeja. Ja kun kylkeen laittaa täydelliset grillatut rosmariiniperunat raikkaalla salaatilla, rosmariinimajoneesilla ja cashew-munakkaalla, ei grilliruualta voi enempää vaatia.

Rub-mausteseos kanalle

1 tl korianteria
1 tl juustokuminaa
0.5 tl mustapippuria
0.5 tl chilijauhetta
1,5 tl Himalajan kristallisuolaa
0.5 tl sokeria
1 rkl mantelitahnaa

Kanankoivet ja -siivet

6 kanankoipea
6 kanansiipeä

Rosmariiniperunat

12 pientä perunaa
2 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tuore rosmariini

Salottisipulit

4 salottisipulia
2 rkl Extra Virgin oliiviöljyä

Cashewpähkinämunakas

4 kananmunaa
2 tl cashewtahnaa
½ tl Himalajan kristallisuolaa
½ tl sokeria
½ dl tuoretta ruohosipulia

Rosmariinimajoneesi

1,5 dl Auran Täysmajoneesia
3 tl tuoretta rosmariinia
1 valkosipulinkynsi
½ tl Himalajan kristallisuolaa

Pikkelöity tuorekurkku

1 tuorekurkku
½ dl omenasiiderietikkaa
½ tl Himalajan kristallisuolaa
½ tl sokeria

Tuorekurkku-jääsalaatti

½ jääsalaatti
Pikkelöidyt tuorekurkut

Tee näin

Mittaa rubin mausteet kulhoon ja sekoita keskenään.

Lisää koivet ja siivet rub-mausteseokseen. Pyörittele koipia ja siipiä seoksessa niin, että seos on tarttunut kaikkiin osiin. Anna maustua noin 30 min.

Laita perunat kulhoon. Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja kokonainen silputtu rosmariinia. Pyörittele perunoita kulhossa. Laita perunat grilliin ja kypsennä.

Pyörittele kokonaiset salottisipulit kuorineen öljyssä ja laita sen jälkeen grilliin. Anna olla grillissä niin kauan, että sipulit ovat pehmeitä.

Voitele pieni uuninkestävä vuoka oliiviöljyllä. Riko munakkaan munat vuokaan ja lisää mausteet. Sekoita munakkaan aineet keskenään ja laita vuoka grilliin. Anna olla noin 20 min.

Hienonna rosmariinimajoneesin valkosipulinkynsi ja rosmariini. Laita kulhoon täysmajoneesi, hienonnettu valkosipulinkynsi ja rosmariini sekä suola. Sekoita aineet keskenään.

Leikkaa kurkku noin 5 cm pala viipaleiksi pikkelikurkkuja varten. Lisää kurkkuviipaleet ja mausteet kulhoon. Sekoita aineet keskenään. Anna kurkkujen maustua noin 10 min.

Pilko ½ jääsalaatti. Poista ylimääräiset nesteet pikkelöidystä tuorekurkusta ja sekoita kurkkuviipaleet jääsalaatin kanssa.

Tarjoile kanat lisukkeiden kanssa.

Tässä reseptissä käytetyt Auralaiset