Burger Mac and Cheese -“sämpylöillä”

Burger Mac and Cheese -“sämpylöillä”

Burger Mac and Cheese -“sämpylöillä” 1600 1000 Bööga

Näin valmistat burgerin mac and cheese -”sämpylöillä”:

3-4:lle

 

Ainekset

500 g makaronia

4 rkl voita

250 g cheddarjuustoraastetta

250 g parmesaaniraastetta

250 g amerikkalaista juustoa kuutioina

3 ½ dl maitoa

1 rkl suolaa

1 rkl sinappijauhetta

½ tl cayennepippuria

1 tl valkosipulijauhetta

 

4 dl vehnäjauhoja

4 kananmunaa

4 dl korppujauhoja

Öljyä

 

1kg jauhelihaa

Suolaa

Mustapippuria

Punasipulia

Tomaattia

 

Keitä makaronit ohjeen mukaan, valuta ja kaada takaisin kattilaan. Lisää voi, juustot, maito, ja mausteet. Lämmitä kunnes juustot sulavat. Kaada pellille, levitä tasaiseksi ja jäähdytä vähintään 30 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä levystä noin 10 cm halkaisijaltaan ympyröitä 8 kappaletta. Leivitä ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Friteeraa 175-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi 3-4 minuuttia. Muotoile jauhelihasta pihvejä ja paista haluamaasi kypsyyteen. Asettele pihvit mac&cheese-sämpylöiden väliin punasipuli- ja tomaattisiivujen kanssa ja nauti.