Näin valmistat burgerin mac and cheese -”sämpylöillä”:

3-4:lle

Ainekset

500 g makaronia
4 rkl voita
250 g cheddarjuustoraastetta
250 g parmesaaniraastetta
250 g amerikkalaista juustoa kuutioina
3 ½ dl maitoa
1 rkl suolaa
1 rkl sinappijauhetta
½ tl cayennepippuria
1 tl valkosipulijauhetta

4 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
4 dl korppujauhoja
Öljyä

1kg jauhelihaa
Suolaa
Mustapippuria
Punasipulia
Tomaattia

 

Keitä makaronit ohjeen mukaan, valuta ja kaada takaisin kattilaan. Lisää voi, juustot, maito, ja mausteet. Lämmitä kunnes juustot sulavat. Kaada pellille, levitä tasaiseksi ja jäähdytä vähintään 30 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä levystä noin 10 cm halkaisijaltaan ympyröitä 8 kappaletta. Leivitä ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Friteeraa 175-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi 3-4 minuuttia. Muotoile jauhelihasta pihvejä ja paista haluamaasi kypsyyteen. Asettele pihvit mac&cheese-sämpylöiden väliin punasipuli- ja tomaattisiivujen kanssa ja nauti.