Skip to main content

New Yorkin edelläkävijöihin kuuluva burger-ravintola Burger Joint on kaupungin huonoiten pidetty salaisuus.

2002 New Yorkin burger-maailma ei vielä ollut kummoinen. Myöhemmin legendaarisiksi muodostuneet Shake Shack ja Spotted Pig eivät olleet vielä auki, joten kansa haki burgerinsa vanhan liiton dinereista tai McDonald’silta. Tähän burger-maailman tilaan La Parker Meridien hotellin aulan “salaiseen” kulmaan perustettu Burger Joint toi jotain uutta, hauskaa ja ennen kaikkea mahdollisimman hyvin tehtyä.

Burger Jointin burger kehitettiin useamman kuukauden ja pitkien testijaksojen kautta, kokeilemalla ensin kilpailijoiden tuotteita ja lopulta käymällä läpi lähemmäs kolmekymmentä reseptiä makutestein toisiaan vastaan. Lopulta tekijätiimi päätyi ennen kaikkea yksinkertaistamaan ja poistamaan turhia ainesosia. Näissä testeissä kehitetty burger on edelleen myynnissä lähes muuttumattomana.

Burger Jointin vaikutusta New Yorkin burgerkulttuuriin on vaikeaa liioitella. Se aloitti trendin burgereiden pitämisestä nopeana katuruokana, alentumatta kuitenkaan pikaruokaan. Paikka on muka piilossa, mutta silti aina täynnä ja sittemmin myös ketjuuntunut.

Sämpylänä käytetään perinteistä Arnold-merkkistä hampurilaissämpylää. Pihvi on Black Anguksen lapaa, joka jauhetaan ja muotoillaan talon sisällä (reilut 1000 pihviä per päivä) ja paistetaan maustamattomina. Lihaan ei missään vaiheessa lisätä suolaa, sillä se on tarpeeksi maukasta jo alun alkaen. Juustona Burger Joint käyttää valkoista cheddaria ja mietoa amerikkalaista keltaista Colby-juustoa yhdistettynä. Lisätäytteiksi tarjoillaan jäävuorisalaattia, tomaattia, punasipulia ja maustekurkkuja sekä ketsuppia, dijon-sinappia ja majoneesia.

burger joint burger

Maureen Ow / flickr

Lue alkuperäinen artikkeli

Yläkuva: (vincent desjardins) / flickr

[movedo_social social_email=”yes” social_facebook=”yes” social_twitter=”yes” likes=”yes” icon_size=”small” icon_color=”white” align=”center”]