BLT Fisuburger

4:lle | Valmistusaika: 40 min

BLT eli pekonia, salaattia ja tomaattia. BLT on klassinen combo joka toimii jo sellaisenaan, mutta jää hieman ohueksi burgerina. Laita siis kylkeen tuhti siivu lohta ja saat aikaiseksi isompaankin nälkään sopivan herkun. BLT:n rinnalla toimivat esimerkiksi omatekoiset perunalastut.

Perunalastut

2 isoa perunaa
suolaa

Burger

8 siivua pekonia
600 g (4 annospalaa) lohta
suolaa
mustapippuria
4 hampurilaissämpylää
2 tomaattia
4 lehteä romainen-salaattia
Auran majoneesi
tai
Auran Tilli-sitruunamajoneesi

Tee näin

Leikkaa pestyistä perunoista mandoliinilla mahdollisimman ohuita siivuja ja friteeraa 170-asteisessa öljyssä rasvakeittimessä kullanruskeiksi noin 2 minuuttia.

Paista pekonit rapeaksi aloittaen kylmästä pannusta ja lisäämällä sitten lämpöä. Mausta lohenpalat suolalla ja mustapippurilla. Paista nahattomat ja ruodottomat lohet pekonin rasvassa kypsiksi, noin 3–5 minuuttia per puoli, riippuen palan paksuudesta. Paahda puolitetut hampurilaissämpylät pannussa. Voitele sämpylä Auran majoneesilla tai tilli-sitruunamajoneesilla. Kokoa BLT nostamalla väliin paistettu lohi, pekoni, salaatti, tomaatin viipaleet ja päälle sämpylän kansi.

Tässä reseptissä käytetyt Auran-tuotteet: