Nyt Kaukoitä on lähempänä kuin koskaan


Aasialaiseen katuruokaan tutustuminen omassa kotikeittiössä ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Auran Bööga-tuoteperhe laajentuu herkullisilla ja monikäyttöisille Aasian mauilla. Chilin tuomaa kuumuutta, limen raikkautta ja soijan maukasta suolaisuutta täydennetään aidoimmilla aasialaisilla ainesosilla kalakastikkeesta galangal-juureen ja sitruunaruohoon. Kastikkeiden maut on valittu kuvastamaan eri Aasian maiden ruokakulttuurien kulmakiviä – makean soijainen Teriyaki Japanista, kirpeällä potkulla varustettu Tom Yam Thaimaasta ja täyteläisen mausteinen Nuoc Cham Vietnamista. Aasialaiseen katuruokaan tutustuminen omassa kotikeittiössä ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Grillipossu banh mi

Grillipossu bánh mì

Vietnamilaiset possu-dumplingit

Vietnamilaiset possu-dumplingit

Katsu kana kaalisalaatilla

Katsu-kana kaalisalaatilla

Japanilainen lohihodari

Japanilainen lohihodari

Pad Thai

Pad Thai Tom Yam -kastikkeella

Kesärullat tofulla ja kasviksilla

Kesärullat tofulla ja kasviksilla

Nuoc Cham

Nuoc Cham

Vietnamilaisesta makumaailmasta ammentava Nuoc Cham -kastike toimii erinomaisena dippinä riisipaperikääryleille tai tuomaan syvyyttä herkullisiin Bánh mì -leipiin. Limen, chilin ja kalakastikkeen täyteläinen yhdistelmä vie suoraan Vietnamilaisen katukeittiön ytimeen.

Tom Yam

Tom Yam

Thai-ruoasta tutut kaffir-lime, sitruunaruoho, galangal-juuri ja chili yhdistyvät Böögan Tom Yam -kastikkeessa herkkulliseksi makumatkaksi kuumaan Thaimaaseen. Tom Yam sopii soosiksi kevätrullille tai antaa lisäpotkua vaikkapa nuudelisalaatille tai pad thai’lle.

Teriyaki

Teriyaki

Japanin ruokakulttuurista inspiroitunut Teriyaki Aasian kastike saa makunsa soijasta ja seesamista. Vaikka teriyaki-kastiketta on alunperin käytetty ennen kaikkea grillatun lihan ja kalan kanssa, toimii se täydellisesti dippinä vaikkapa tempura-kasviksille ja yakitori-vartaille tai sushi-rullien täytteenä.