Skip to main content

Perinteinen purilainen on saanut rinnalleen useita erikoisempia kilpailijoita. Tässä 7 burger-trendiä jotka kannattaa ainakin kokeilla.

  1. Deluxe hampurilainen

Tänä päivänä erilaisia luksustuotteita löytyy todella laajasti, joten gourmet-hampurilaisten trendi ei ole loppumaan päin. Burger-ravintolat lisäävät luksustuotteita purilaisiinsa koko ajan enemmän ja enemmän. Wagyu-lihaa, ranskasta lennätettyjä briosseja, hanhenmaksaa, brie’tä ja tryffeleitä. Tarjolla on jopa hummeripurilaisia!

  1. Donitsihampurilainen

Toisesta ääripäästä löytyy purilainen, jonka ansiosta osa ihmisistä tuntuu sekoavan täysin. Suolaisen ja makean täydellinen yhdistelmä heivaa perinteiset hampurilaissämpylät ja burger rakennetaan kahden donitsin väliin. Herkku ei ole tarkoitettu heikkohermoisille tai laihduttajille, sillä yksi purilainen voi sisältää jopa yli 2000 kaloria.

  1. Lihaton hampurilainen

Vegaanit ovat nauttineet lihattomista burgereista jo vuosia, mutta ihmisten kääntyessä yhä enemmän ja enemmän kasvissyönnin pariin, on lihattomista hampurilaisista tullut entistä suositumpia. Salaatinlehtiä ja sienten lakkeja käytetään sämpylöiden tilalla ja liha vaihdetaan falafeleihin, tofuun tai muihin kasvisvaihtoehtoihin. Saatavilla on jopa kasvispohjainen pihvi joka vuotaa ”lihasnesteitä”.

  1. Avocado-sämpylä burgeri

Kirkkaan vihreä, vähähiilarinen ja erittäin kaunis. Leivän vaihtaminen seesaminsiemenillä koristeiltuihin avokadon puolikkaisiin hurmaa terveysintoilijat. Onko kyseessä burgeri, onkin sitten asia erikseen ja jokaisen itse päätettävissä.

  1. Aamupalahampurilainen

Aamupalahampurilaiset ovat olleet kuuminta muotia jo tovin. Burger on muuttunut varsinkin yhdysvalloissa ruuaksi joka voidaan syödä mihin tahansa aikaan päivästä. Kananmunilla ja pekonilla täytettyjä hampurilaisia onkin tarjolla monessa paikkaaa. Vielä kun komboon yhdistetään vaahterasiirappi, ollaan periamerikkalaisen aamupalan alkulähteillä.

  1. Tuliset burgerit

Perinteiseen purilaiseen on viime aikoina alettu lisätä reilusti tulisuutta. Mausteiset salamit, chili ja erilaiset tuliset relishit ovat tehneet näyttävän sisääntulon. Los Angelesissa on jopa tarjolla niin tulinen hampurilainen, että ennen sen syömistä pitää allekirjoittaa vastuuvapautuskaavake.

  1. Maailmaa syleilevät purilaiset

Oletko seikkailunhaluisella tuulella? Unohda perinteiset purilaiset ja siirry mailman kansalaiseksi. Olkoon se sitten kreikkalainen lammasburger fetalla ja tsatsikilla tai meksikolainen purilainen guacamolella ja salsalla, kaikkea kannattaa kokeilla!

Lue alkuperäinen artikkeli.