Skip to main content

Kuten kaikkeen muuhunkin, myös hampurilaiseen sopii juusto. Eivät tosin aivan kaikki juustot. Oikean juustohampurilaisen juustolla on kolme vaatimusta:

  • Sen täytyy maistua hyvälle hampurilaisen kanssa
  • Sen täytyy sulaa. Kaikki juustot ei vain sula, ainakaan hampurilaisen lämpötilassa. Kimpale Parmesaania pysyy kimpaleena vaikka paistaisit pihviäsi kuinka kauan.
  • Sen täytyy sulaa oikein. Juusto ei saa olla liian rasvainen, mutta ei myöskään liian nestemmäinenkään. Tahmainen on tavoite.

Miten tiedät että juustosi sulaa? Perus sääntö: Jos se vääntyy se sulaa. Jos se näyttää kostealta se sulaa tai ainakin pehmenee.

On silti aina parempi että mahdollisia vaihtoehtoja ei ole liian montaa. Tässä on viisi parasta juustoa hampurilaisiin:

Amerikkalainen juusto

Amerikkalaistyyppinen sulatejuustomainen viipalejuusto sopii burgeriin täydellisesti. Se on sopivan kokoinen ja värinen, yksittäispakattu ja sulaa helposti. Suoraan ruokalaboratoriosta.

Emmental

Emmental toimii hyvin burgerin välissä, mutta on hieman mielikuvitukseton.Vahvat, aidot emmentalit toimivat parhaiten, sillä ne sulavat hyvin. Emmentalit pysyvät sulina, maustuvat maukkaan pähkinäisiltä ja paikkaavat tarvittaessa jopa karamelisoituneen sipulian makua.

Cheddar

Cheddar maistuu hyvälle hampurilaisen kanssa, mutta ole varovainen. Se sulaa rasvaiseksi jos edes sattuu sulamaan. Nuoret, kosteat ja taipuisat cheddarit sulavat parhaiten. Jos käytät liian vanhaa juustoa, niin se vain pehmenee epämiellyttäväksi massaksi.

Sinihomejuusto

Sinihomejuustoista kannattaa valita jokin kiinteämpi juusto kuten Stilton. Kaikki kosteat ja erittäin murenevat sinihomejuustot sulavat vihreäksi mössöksi.

Chevre

Vuohenjuustot eivät välttämättä ole kaikkein miehisin valinta burgerin väliin, mutta jos haluat vuohenjuustoa niin valitse nuori ja tuore juusto. Ne eivät sula täydellisesti, mutta juusto muuttuu erittäin pehmeäksi. Tosin vuohenjuustoa kannattaa kokeilla ennen kaikkea lammasburgerien kanssa, ei niinkään naudalihan kanssa.

 

Lue alkuperäinen artikkeli.