Skip to main content

Täydellisen burgerin salaisuus on aina laadukas liha. Välillä tarjolla on kuitenkin vain keskinkertaisia pakastepihvejä. Silloin on hyvä turvautua enemmän on enemmän -mentaliteettiin täytteiden kanssa. Tästä siis 13 tapaa tehdä vähän kehnommastakin hampurilaisesta erinomainen.

 1. Älä tyydy vain majoneesiin. Valmista oma kastikkeesi lisäämällä majoneesiin ketsuppia, sinappia ja kurkkurelissiä ja mausta se yrteillä, kuten vaikka rakuunalla. Tai lisää potkua srirachalla, harissalla tai tabascolla. Voit myös nostaa soosin umaamisuuden uudelle tasolle tilkalla soijaa.
 2. Kokeile myös muita kastikkeita, sinihomejuustosoosi tai vinegretti lisäävät burgeriin uutta elämää.
 3. BBQ-Kastike auttaa kun ketsuppi tuntuu tylsältä. Kokeile vaikka valmistaa oma BBQ-kastikkeesi!
 4. Nachoista rapeutta! Ja nachojen kanssa toki perinteiset Tex Mex -lisukkeet, eli salsaa ja juustokastiketta. Varma tapa tappaa krapula.
 5. Tulista jauhelihakastiketta eli chiliä jäljellä jääkaapissa? Lado sitä reilusti myös burgerin väliin.
 6. Valmista paahdetuista tulisista chileistä relissi kun tabascon potku ei enää riitä.
 7. Burgeria Banh Mi -tyyliin. Lisää väliin pikkelöityä porkkanaa ja daikonia, korianteria, jalapenoja ja majoneesia, ja burgerisi lähestyy vietnamilaista banh mi -leipää.
 8. BLT burgeri! Eli Bacon, Lettuce & Tomato – pekonia, salaattia ja tomaattia. Kombo joka toimii aina.
 9. Coleslaw. Rapea kaalisalaatti ei ole vain hodareita varten. Kokeile kermaista majoneesipohjaista colea tai kirkasta ja tulista aasian coleslaw’ta myös burgerin välissä.
 10. Savujuustolla paikkaat grillin puutetta. Savuinen gouda tai cheddar paikkaa hiiligrillin tuomaa aromia, kun joudut paistamaan burgerin pannussa.
 11. Jogurttikastikkeella teet täydellisen lammashampurilaisen. Välimerellisiä yrttejä, sitruunamehua ja valkosipulia sisältävä soosi on täydellinen lisä lampaanlihalle.
 12. Valmiskimchillä nostat burgerin jo ihan uusiin sfääreihin. Tai jos aikaa riittää, valmista oma kimchi!
 13. Kasvis kuin kasvis pikkelöitynä. Kotitekoiset pikkelit terästävät tylsät burgerit helposti ja nopeasti.

Lue alkuperäinen artikkeli.