Skip to main content

Omituisimman burgerin paikkaa saattaa hyvin pitää Japanin Burger Kingin Premium Kuro Burger, jossa mustia ovat sämpylän lisäksi myös pihvi, kastike ja juusto. Mutta onko kyseessä maailman kummallisin hampurilainen? Tässä 10 muuta vaihtoehtoa.

1. 1,5 kg burger

Brightonin Temple Barissa tarjoillaan hyväntekeväisyystempauksena 1,5 kg burgeria, jonka läpimitta on 30 senttimetriä. Se vastaa 12 normaalikokoista burgeria ja kylkeen laitetaan 500 g juustoa ja 500 g ranskalaisia perunoita. Jos syöt koko burgerin voitat t-paidan ja valokuvan itsestäsi ravintolan seinälle.

2. Kyyhkysburger madoilla

Keittiömestari nimeltään Rentokil Lontoossa tarjosi pop-up -ravintolassaan makealla chilillä ryyditettyä kyyhkysburgeria cheddar-juustolla maustetuilla jauhomadoilla.

3. Donitsiburger sliderit

Aina ei voi olla varma onko burger makea vai suolainen. Varsinkaan Portlandin The Original dinerissä, jossa suupalan kokoisia donitsihampurilaisia tarjoillaan happy hourin yhteydessä. Donitsin väliin laitetaan pieni pihvi, cheddar-juustoa ja aiolia.

4. Bogan Burger

The Fitzroy Pubissa Australiassa tarjoillaan niin jättimäistä Bogan Burgeria, että se pääsi paikalliselle turistisivulle muiden luonnonihmeiden sekaan. Valtavan sämpylän väliin tungetaan pihvi, leivitettyä kanaa, perunakakkua, pekonia, kananmunaa, juustoa, sipulia, ananasta ja punajuurta.

5. Burger-kuppikakut

Jos pidät makeasta suolaista enemmän, saattavat nämä kuppikakut toimia. Sainsbury’llä on tarjolla erinomainen resepti juustohampurilaisista johdettuihin kuppikakkuihin, jotka ovat enemmän makeita kuin suolaisia.

6. Spaghettihampurilainen

PYT Philadelphiassa väittää olevansa Amerikan hulluimman burgerin koti. Yksi sen omituisimmista luomuksista on italialaistyylinen spagettihampurilainen, jonka sämpylät on korvattu pastalla ja väliin on laitettu mozzarellasydämellä varustettu pihvi, parmesaanilastuja ja tomaattikastiketta.

7. Hampurilaisen makuinen jäätelö

Kansainvälisen burgeripäivän kunniaksi elokuussa 2013 Sorbitium Ices -niminen pulju kehitti hampurilaisen makuisen jäätelön. Nomparellien tilalle laitettiin toki pekonia ja mansikkahillo korvattiin ketsupilla.

8. Maailman isoin

Maailman isoin juustohamppari tehtiin Minnesotassa 2012. Se painoi tonnin, kesti neljä tuntia kypsentää ja sisälsi 4.1 miljoonaa kaloria. Burgerin päällä oli 30 kiloa pekonia, 25 kiloa salaattia, 25 kiloa sipulia, 20 kiloa suolakurkkua ja 20 kiloa juustoa.

9. The Fattymelt

Erikoisburgeri nimeltään ’Fattymelt’ on alun perin Mossy Creek Cafesta Virginian Fishervillestä. Siinä hampurilaispihvi asetetaan kahden lämpimän juustovoileivän väliin. Ei muuta kuin kokeilemaan!

10. Uppopaistettu maapähkinävoiburger

PYT-ravintola Philadelphiassa tarjosi lounashampurilaisenaan burgeria, jossa banaani-sriracha-marinoitu pihvi oli laitettu kahden sipseillä kuorrutetun ja uppopaistetun maapähkinävoi-hillovoileivän väliin.

Lue alkuperäinen artikkeli täältä.